Att lyckas

Någon gång i vintras sökte SVT´s program Go´kväll hundar för deras kommande program som skulle spelas in under sommaren. Eftersom vi lyckats "få bort"/träna bort Novas osäkerhet inför människor i miljöer som ex. på hundklubben, på agilitytävlingar, promenader osv har hon ju fungerat bra i vardagslivet förutom på ett område.........utanför vårat hyreshus....
 Detta har varit ett helt hopplöst  dilemma då hon har skällt, gjort utfall och morrat åt våra grannar eller andra personer som befunnit sig i närheten eller på parkeringen. Vi har provat alla möjliga metoder bl a slängt plåtburkar, nycklar, fyat henne  nonchalerat beteendet mm. Ibland har det fungerat ett tag men listig som Nova är har hon snart upptäckt att även om det är lite obehagligt när ex en plåtburk åker i backen bredvid henne så händer det inte så mycket mer.

Så jag bestämde mig för att skicka ett mejl till Anna Snäll som är producent för Barbro Börjessons tv-program Hundskolan. Veckorna gick och jag och Evelina tänkte inte så mycket på mejlet, många skriver ju och vi hade ju minimal chans att få komma med. Trodde vi ja....... Någon gång i april ringer Anna Snäll upp mig   och frågar hur det går med Nova och om vi har samma problem med henne ännu. Hon hade fastnat för mejlet jag skrivit och undrade om det var ok om hon skickade det vidare till Barbro.

Och på den resan är det........efter många telefonsamtal med Anna och Barbro bestämde vi oss för att dom skulle komma till Gällivare v 26 på torsdag.
 Veckorna har sniglat   sig fram och man har sett fram emot detta datum med skräckblandad förtjusning men samtidigt känt en enorm lättnad att vi kommer få hjälp av Barbro Börjesson, wieee!!

För att det inte skulle samlas publik kring vårat hyreshus under inspelningen har vi valt att hålla allt hemligt förutom att mina föräldrar, barnens pappa och min bror med familj har vetat om det.

Detta har varit en händelserik dag och som Evelina skrev på sin hemsida; en dag som för våran del går till världshistorien!

Programmet kommer att sändas i tv:n kring okt-dec så håll ögonen öppna så får ni se hur det gick för Evelina och Nova. Om ni vill läsa om inspelningen så gå in på Evves hemsida www.nellan .se

Här några bilder från idag 

 


 Eftersom Nova har mycket revirtänkande kring våran bil
 på parkeringen togs det också upp.


Nova släpps ut från bilen.Barbro ger Evelina instruktioner.


Producenten Anna springer ut från en port och Nova
reagerar med ett utfall.

Många glada skratt under dagen.Skönt med kaffepaus.Mitt fikabröd blev populärt!
Evelina, Barbro och min pappa.Kamerakillen Dennis, min mamma och producenten Anna.


 Barbro förklarar hur viktigt det är vilket tonfall man
har på rösten när hunden gör rätt eller fel.


I slutet av dagen går Dennis riktigt nära Nova med kameran
utan att hon reagerar. Vilken härlig känsla!


Slutet på dagen tillbringas på BHK Malmen. Dennis har svårt
att hänga med och filma när Nova sätter fart på agilitybanan.

Det går inte med ord att beskriva hur tacksam vi är för denna dag och att Barbro, Anna och Dennis gav Nova en chans att visa vilken härlig hund hon är. Tack även till grannar och andra människor som spontant ställde upp som statister under dagen.
Som sagt denna dag går till världshistorien!

Kommentarer
Postat av: Ida & Nemo

Men gud va kul! å häftigt! Ska garanterat kolla på programmet...

kram

2009-06-26 @ 21:12:18
URL: http://idanilden.blogg.se/
Postat av: ola

Va skoj det ska bli å höra hur det går i fortsättningen för er.

2009-06-26 @ 21:35:18
Postat av: Lena

Ja du Ola, Sussi var den enda personen, förutom familjen, som Nova redan som valp var så glad i och aldrig rädd för. Varför vet vi inte. I takt med tiden har Nova släppt in fler människor i sitt hjärta,mina och barnens kompisar och andra i bekantskapskretsen men Sussi är fortfarande den stora idolen :)

2009-06-26 @ 23:14:32
Postat av: Anna-Karin och Dante

Fisketuren var det bästa med resan...ville inte åka iland...vilket lyft för er och Nova...kan bara önska er LYCKA TILL!!! i fortsatt arbete.

Kram.

2009-06-27 @ 21:58:59
Postat av: Annika

Å vad spännande måste bara kolla då ni är med i Tv

hoppas ni kommit till rätta med problemet:)

2009-06-29 @ 12:52:27
URL: http://mampaankans.blogg.se/
Postat av: Barbro

Men vad kul, det här får man inte missa i TV;) och lycka till.

2009-07-01 @ 21:34:27
URL: http://jebas.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0